Het doet nog een beetje pijn dat het Nederlands elftal zich niet plaatste voor het WK voetbal in Rusland. Maar ook zonder Oranje is er voor de voetballiefhebber een hoop om naar uit te kijken tijdens het grootste voetbalevenement van de wereld. Een overzicht van bijzondere plekken om het WK voetbal te volgen.

De Foodhallen

Bezoeker van De Foodhallen kunnen tijdens het WK voetbal ouderwets feestvieren tijdens de ''Foodballen''. Op grote schermen kunnen voetballiefhebbers landen aanmoedigen die zich wèl plaatsten voor het wereldkampioenschap. Goed voorspelde uitslagen resulteren in gratis bitterballen en korting op bier.

  • Waar: Bellamyplein 51
  • Wanneer: 14 juni tot 15 juli, van 11.00 tot 23.00 uur

Café Czaar

De keuken van Café Czaar gaat tijdens het WK voetbal ''los'' bij de mooie potten. Tijdens Portugal – Spanje (15 juni) staat er paella, chorizo, Portugeze wijn en Spaanse Sangria op het menu. Wanneer Duitsland aantreedt tegen Mexico, op 17 juni, staan pullen bier en kannen margarita klaar, net als curryworsten en schalen vol nacho’s. Een dag later, tijdens België - Panama worden er, hoe kan het ook anders, Belgische frieten gegeten.

  • Waar: Czaar Peterstraat 281
  • Wanneer: 15, 17 en 18 juni

Le Patron

Le Patron staat in het teken van Marokko en Hakim Ziyech tijdens het WK. ''Vergeet de ruzies, handgebaren, geduw en de rest van de onzin. Wij zijn trots op je Hakim!'' Le Patron zendt alle duels van Marokko uit. Tijdens de wedstrijden wordt muntthee en platbrood met humus en harissa uitgedeeld. Het café verwacht hete wedstrijden: speciaal voor het WK zijn twee extra airco’s aangeschaft.

  • Waar: Vijzelgracht 63
  • Wanneer: 15 juni, 20 juni en 25 juni

El Hermano de Kique

Bij Hermano de Kique kiezen ze tijdens het WK voetbal voor een andere aanpak. Geen groot scherm midden in de zaak, maar de tv ''relaxed op de achtergrond, zodat je ook van je gezelschap kunt genieten.’’ Speciaal voor het WK biedt El Hermano de Kique een wijnproeverij, bier en nacho’s aan.   

  • Waar: Spaarndammerstraat 55
  • Wanneer: 15, 21 en 28 juni