Volkszanger Wesly Bronkhorst staat op 4 oktober 2019 in AFAS Live in Amsterdam. Het concert heeft dezelfde naam als zijn nieuwste album Trots, dat hij donderdag presenteerde.

Bronkhorst begon zijn carrière in Café Bolle Jan van de familie Froger. Sinds 2002 treedt hij op op festivals, gala's en bedrijfsfeesten. Vorig jaar vierde de zanger zijn vijftienjarige artiestenjubileum in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam.

Dit jaar kreeg de 36-jarige Amsterdammer met Trots op jou de Buma NL Award voor succesvolste single. Het lied is een van de meest gedraaide nummers in de Nederlandse horeca.

Bronkhorst noemt het optreden in AFAS Live "een bekroning op meer dan vijftien jaar heel hard werken". "Een droom die uitkomt! Ik ga ervoor zorgen dat het voor mijn fans een avond wordt om nooit te vergeten", aldus Bronkhorst in een verklaring.

Een van de bekendste nummers van Bronkhorst is De lucht was blauw uit 2007. Met dat nummer reikte hij tot plek 31 in de Single Top 100, zijn hoogste notering ooit.