BLØF en Chef'Special vliegen op zaterdag 15 september samen kriskras door Nederland. De twee bands zijn aan elkaar gekoppeld voor Vliegende Vrienden, het eenmalige festival waarmee de jubilea van De vrienden van Amstel LIVE! en The Flying Dutch worden gevierd.

Alle artiesten die ter gelegenheid van de jubilea naar Zwolle, Eindhoven en Amsterdam vliegen, zijn aan een collega gekoppeld.

Zo delen Marco Borsato, Jeroen van Koningsbrugge en VanVelzen het podium en stappen André Hazes, Nick & Simon en Xander de Buisonjé samen in een helikopter. Ook Maan, Diggy Dex en Kraantje Pappie mogen zich op 15 september 'Vliegende Vrienden' noemen.

Het festival koppelt ook een aantal oude bekenden weer aan elkaar. Zo trekken Anouk en Douwe Bob samen op. Zij hebben in 2014 al het duet Hold Me uitgebracht.

Ook de succesvolle samenwerking tussen Guus Meeuwis en Rowwen Hèze, die eerder samen optraden tijdens Groots met een Zachte G, krijgt een vervolg. Ook Typhoon en DI-RECT staan weer samen op de planken, zoals ze eerder al tijdens De vrienden van Amstel LIVE! deden.

Afsluitende acts

De organisatie maakte maandag niet alleen de duo's, maar ook de afsluitende acts bekend. Het publiek in Amsterdam krijgt als laatste Borsato, Van Koningsbrugge en VanVelzen te zien. Typhoon speelt een thuiswedstrijd in Zwolle en neemt DI-RECT mee naar zijn woonplaats.

Ook Meeuwis sluit af op bekend terrein. De Brabander doet met Rowwen Hèze als laatste Eindhoven aan.