Taekwondoka Reshmie Oogink (25) uit Almelo mag de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Europese Spelen in Baku (Azerbeidzjan). De ceremonie begint vrijdagavond om 18.00 uur Nederlandse tijd.

De Almelose vindt het "geweldig" dat ze door chef de mission Jeroen Bijl is gevraagd om de vlag te dragen. ''Ik ben nooit met dit soort dingen bezig, het kwam als een totale verrassing dat Jeroen mij vroeg, maar ik vind het een eer."

Bijl heeft bewust gekozen voor een sporter die de afgelopen jaren heeft laten zien onder moeilijke omstandigheden aansluiting bij de wereldtop te vinden. ''Ik moest in 2012 voor mijzelf gaan zorgen", legt Oogink uit. "Dat is gelukt met heel veel steun van het Almelose bedrijfsleven."

A-status

"Het kost heel veel tijd en inspanning als je alles zelf moet gaan doen, maar die opoffering heeft mij wel gebracht tot waar ik nu sta." Sinds een half jaar heeft Oogink, met dank aan haar prestaties, weer een A-status als sporter en wordt ze weer ondersteund.

Oogink werd tien jaar in geleden in Baku al eens Europees jeugdkampioene. Ze komt tijdens de Europese Spelen op vrijdag 19 juni uit in de klasse +67 kg. Aanstaande vrijdag arriveert ze in Baku.