Tijdens de schietpartij in het bedrijvengebouw Strootbeek Campus, afgelopen december in Hengelo, is niet alleen dodelijk slachtoffer Lorenzo Hardy (24) uit Almere beschoten.

Uit onderzoek van De Twentsche Courant Tubantia blijkt dat 'Webster' (Eurlen F.), de handlanger van de doodgeschoten Hardy, er met zes kilo wiet vandoor probeerde te gaan. Daarbij werd hij ook beschoten.

Hoewel de strafzaak pas in het najaar wordt behandeld wijst alles erop dat Harry G. (55) uit Neede, die samen met David de B. (43) uit Hengelo aanwezig was in het pand, de kogels afvuurde.

Vrijspraak

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat De B. niet langer verdacht wordt van de moord op Hardy. Officier van justitie Van Veen verklaarde dinsdag zelfs vrijspraak voor hem te gaan vragen. De B. wordt nog wel verantwoordelijk gehouden voor het wegmaken van het stoffelijk overschot, dat in het Twentekanaal werd gevonden.

Uit onderzoek blijkt dat Harry G. en David de B. op de avond van 16 december in het kantoorpand wachtten op Hardy en Webster. Ter plekke zou zes kilo wiet worden verkocht aan de twee. De 'deal' liep echter volledig uit de hand.

Toen Webster met de wiet onder zijn arm vluchtte richtte Hardy een pistool op De B., om de aandacht af te leiden.

Dodelijk schot

Ondertussen ging G. achter Webster aan, maar die wist te ontkomen. Hardy werd uiteindelijk van dichtbij in zijn rechterslaap geschoten. G. en De B. hebben het stoffelijk overschot in het Twentekanaal gedumpt.

Een half jaar later weigert De B., uit angst voor represailles, nog altijd te vertellen wie het dodelijke schot op Hardy loste. Webster wordt inmiddels als verdacht gezien, al is het niet in de moordzaak.

Hem wordt diefstal met geweld en bezit van een grote hoeveelheid softdrugs ten laste gelegd.