Een lange en wilde achtervolging van een gestolen sportwagen eindigde maandagmiddag abrupt in Hengelo.

Op de kruising Sloetsweg-Oldenzaalsestraat botste de bestuurder met de auto tegen een lantaarnpaal. Vlak daarna kon hij worden aangehouden.

Rond 14.45 uur werd in de omgeving van Losser een witte sportwagen van het merk Toyota gesignaleerd. De auto bleek in Duitsland te zijn gestolen. Toen de politie hem wilde laten stoppen, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

Daarbij veroorzaakte hij volgens een woordvoerder van de politie 'levensgevaarlijke' situaties. Voor de politie was dat reden om massaal de achtervolging in te zetten. Daaraan namen circa tien politieauto's deel.

Lekke band

Vanuit Losser reed de gestolen auto via Oldenzaal over de snelweg richting Hengelo. Door een lekke band verloor de chauffeur op de kruising van de Sloetsweg en de Oldenzaalsestraat de macht over het stuur en botste hij tegen een lantaarnpaal.

De man nam de benen, maar de politie had hem snel te pakken. Volgens getuigen zou hij in een boom zijn geklommen, maar dat kon de politie maandagmiddag niet bevestigen.

De zwaar beschadigde vluchtauto moest worden afgesleept. De identiteit van de bestuurder was maandagmiddag nog niet bekend.