De bewo­ners van recreatiepark De Tolplas tussen Daarle en Hoge Hexel nemen geen genoegen met de excuusbrief die de gemeente Hellendoorn verstuurde, nadat een ambtenaar privégegevens openbaar op internet zette.

De bewoners, die erg boos zijn, vinden de brief niet genoeg en overwegen naar de bezwarencommissie te stappen.

"Een flutbrief", zeg een bewoonster dinsdag in TC Tubantia. De krant bracht afgelopen week de kwestie aan het licht. Daarop reageerde de gemeente met een algemeen briefje waarin excuus wordt aangeboden en dat het gevoelige rapport van internet is gehaald.

De woonsituatie van de bewoonster is beschreven in het vertrouwelijke stuk dat de gemeente Hellendoorn op internet liet slingeren. Daarin stond veel privacygevoelige informa­tie over personen die de recreatie­woningen op De Tolplas al dan niet permanent bewonen.

Woede

Het stuk belandde door een fout tussen de openbare documenten op de gemeentewebsite. Dat leid­de tot woede onder de Tolplasbewoners. "Iemand met kwaad in de zin weet nu pre­cies dat ik er alleen woon. Ik ben enorm geschrokken van zoveel on­zorgvuldigheid", aldus een van de bewoners.

Weduwe

Een weduwe vertelt in de krant dat ze nooit de bedoeling had om in het recreatiepark te blijven. "Dat kwam door de dood van mijn man’, laat de bewoonster weten.

Ze kocht het vakantiehuis in 2005 samen met haar man, om in te verblijven als ze in Nederland op bezoek waren. Haar echtgenoot werkte het grootste deel van het jaar in het buitenland. "Maar ik had nooit de bedoeling om hier definitief te blijven. Dat gebeurde door de onverwachte dood van mijn man.”

Hellendoorn eist nu dat ook de weduwe vertrekt. De be­woonster stond openbaar te boek als iemand die illegaal permanent in een vakantiehuis woont en moet vertrekken op straffe van sancties.

Geen geld

Een andere bewoner kon lezen dat openbaar zijn faillissement wordt vermeld en dat hij iemand is ''die echt geen geld heeft''. De man noemt de excuusbrief van de gemeente ''een lullig excuusbriefje''.

De bewoners menen dat de informatie sinds december 2014 al online stond, maar de gemeente stelt dat het ''eind maart pas online verschenen is".