De rechtbank Overijssel heeft een 46-jarige vrouw uit Vroomshoop dinsdagmiddag vrijgesproken van mensenhandel.

De Vroomshoopse verrichtte hand- en spandiensten voor een kennis, die samen met anderen Roemeense vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland had gebracht en ze had gedwongen in de prostitutie te werken.

Hij en drie anderen werden daarvoor vorig jaar al veroordeeld. De diensten die de Vroomshoopse verrichtte bestonden uit het aannemen van telefoontjes van klanten voor de vrouwen en vervolgens de vrouwen naar de klanten brengen.

Volgens de rechtbank is echter niet bewezen dat de Vroomshoopse wist dat de vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland waren gebracht om in de prostitutie te werken.

Officier van justitie, Y. Oosterhof, vond de feiten wel bewezen en had in de rechtzitting gevraagd om een gevangenisstraf van 24 maanden (waarvan twaalf voorwaardelijk).

Hennepplanten

In de eis nam de officier ook mee de aanwezigheid van hennepplanten in haar tuin. Raadsvrouw P. Breukink vroeg in de zitting vrijspraak, zowel voor de hand- en spandiensten als voor het in bezit hebben van de hennepplanten, omdat zij beide niet bewezen achtte. De rechtbank ging hierin mee.