Het Duitslandteam van de gemeente Enschede gaat proberen om Nederlanderse zorgwerkers aan een baan te helpen in Duitsland. 

In Nederland zijn mensen met zorgdiploma’s massaal op zoek naar werk, terwijl er in Duitsland een groot tekort aan met name ouderenverzorgers is. 

In het Duitse Steinfurt werd verteld dat het tekort aan zorgpersoneel inmiddels dusdanig nijpend is, dat er nu waarschijnlijk ruimte komt om Nederlands personeel in te zetten. 

Caritas, een grote zorginstelling in Duitsland, heeft een opleidingscentrum in Rheine en gaat op korte termijn gesprekken voeren om te kijken of Nederlandse zorgwerkers daar een aanvullende cursus kunnen volgen, waarmee ze uiteindelijk in Duitsland de slag mogen.

Diploma's 

Tot nu toe was dat een probleem omdat de Nederlandse diploma’s niet erkend worden door de Duitse overheid. "Maar de vergrijzing daar gaat nog sneller dan bij ons en de instroom in de zorg is minimaal, dus ze zijn bereid om stappen te zetten", zegt projectleider Peter Schildkamp van de gemeente Enschede.