Het aantal jongeren met een WW-uitkering in de regio Twente is ten opzichte van vorig jaar sterk gedaald. Alleen in de Achterhoek en in de Gooi- en Vechtstreek was deze afname groter.

Het aantal jongeren tot 27 jaar met een WW-uitkering in Twente bedroeg eind maart 1.266, 21 procent minder dan een jaar eerder. In 2014 klopten ruim 1.600 Twentse jongeren aan voor een nieuwe uitkering.

Dat blijkt dinsdag uit cijfers van stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV.

Overal in Nederland daalde het aantal jongeren met een WW-uitkering gestaag, maar vergeleken met cijfers in andere delen van het land doet Twente het erg goed. Landelijk nam het aantal lopende WW-uitkeringen gemiddeld met 13 procent af. 

Twente moet alleen de Achterhoek (22 procent) en de Gooi- en Vechtstreek (27 procent) voor zich laten. In Noord-Limburg was de daling het kleinst (1 procent).

Vacatures

Uit cijfers van SBB blijkt dat het aantal vacatures voor mbo'ers in de periode van september 2014 tot en met februari dit jaar 9 procent groter was dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal vacatures groeide het sterkst in de sectoren handel, horeca en schoonmaak. In de regio's Noord- en Midden-Limburg, Midden- en Noord-Oost-Brabant en Rivierenland was de grootste toename te zien.

15 procent van de afgestudeerde mbo'ers kiest voor een vervolgstudie op het hbo, terwijl ongeveer een kwart doorleert op het mbo. De rest gaat de arbeidsmarkt op.