Meer dan tweehonderd vrijwilligers werken maandag in Albergen aan een glow-in-the-dark schilderij met een oppervlakte van 220 vierkante meter. Het is de vijfde wereldrecordpoging die de inwoners ondernemen.

Dat schrijft RTV Oost.

Met het schilderij hopen de vrijwilligers in het Guiness Book of Records te komen. Veertig losse lappen stof worden 's avonds aan elkaar bevestigd. Daarna zal het gehele schilderij de lucht in worden getakeld met een hijskraan. Fluoriserende lampen moeten zorgen voor een fantasievoorstelling.

Het record staat nu nog op een werk van 164,4 vierkante meter. Daarna wilde het team in Albergen een schilderij van 202 vierkante meter maken. Echter was een Japanse autofabrikant het dorp voor met een doek van 207 vierkante meter. Daarop werd in Albergen besloten het doek te vergroten tot 220 vierkante meter.

Het werk aan het schilderij is al dagen bezig en moet maandagavond om 22.00 uur klaar zijn. Het is de vijfde recordpoging van het dorp. Eerder werden er pogingen gedaan voor onder meer het record kratten stapelen en ballonnen oplaten.