De stichting Armeens-Apostolisch Basis Onderwijs wil in Almelo een Armeens-apostolische basisschool oprichten. Het zou de eerste Armeense basisschool in Nederland zijn.

De stichting heeft een officieel verzoek bij de gemeente Almelo ingediend om de school op te nemen in het ‘Plan van nieuwe scholen’.

Oorspronkelijk komt de stichting voort uit de Armeense kerk in Almelo. De belangrijkste reden voor de school is dat Armeense ouders vinden dat hun kinderen op een reguliere basisschool te weinig godsdienstles krijgen. Daarom is besloten onderzoek te doen naar de mogelijkheid een eigen school op te richten.

Uit het onderzoek blijkt dat de school over vijf jaar ongeveer 250 leerlingen kan hebben, een aantal waaraan voldaan moet worden voor een levensvatbare school. 

Geweigerd

Het verzoek voor de oprichting is niet echter niet in behandeling genomen, omdat de stichting niet voldoet aan de eisen van de onderwijswetgeving.

De initiatiefnemers kondigen aan hun plan door te zetten en onderzoeken nu aan welke wettelijke eisen ze moeten voldoen om de school wel van de grond te krijgen.