De echtgenote van Van M. (78) uit Overdinkel durft haar huis niet meer uit. Ze schaamt zich voor het voorval zondagavond, toen haar man drie kinderen aan de Kerkhofweg beschoot.

Haar echtgenoot is ziek en heeft last van woede-uitbarstingen zegt ze. Al wil ze daarmee het gedrag van haar man niet goedpraten.

Maar het is allemaal ook niet zoals het lijkt, zegt ze. "De hele buurt heeft last van de kinderen. Ze spelen op een grasveldje dat vroeger een plantsoen was. Echt spelen doen ze trouwens niet. Het is meer rotzooi trappen. Soms gooien ze takken tegen de ruiten van de rij seniorenwoningen hier, ze steken de oude mensen de gek aan en maken veel lawaai."

Schaamte

Er is volgens haar al vaak wat van gezegd, maar de kinderen zouden zich er niets van aantrekken. Zondagavond ging haar echtgenoot door het lint, en beschoot de drie kinderen, waarschijnlijk met een gas- of luchtpistool.

"Dat was niet goed, maar het is helaas gebeurd. Ik schaam me ervoor en blijf zoveel mogelijk in huis. Ik zit emotioneel in de prak. Ik weet niet hoe het verder moet."

Nieuwbouw

Volgens de Overdinkelse zijn de problemen voor de bewoners van de seniorenwoningen begonnen, nadat anderhalf jaar geleden de nieuwbouw aan de Willem Gamestraat is gerealiseerd. "Daarvoor woonden we hier rustig, maar nu hebben we geen privacy meer. De kinderen halen vlak achter onze woning allerlei gekkigheid uit."

Woningbouwvereniging Domijn heeft al eens een hek geplaatst. "Maar daar kun je zo achterlangs lopen. We willen onze rust terug."

Bemiddelen

Woordvoerder Renske Arkink van Domijn wil niet ingaan op de vraag of er al langer problemen spelen en hoe de woningbouwvereniging daarmee is omgegaan. "Ik kan wel zeggen dat wij willen dat al onze huurders prettig kunnen wonen. We willen daarom het gesprek aangaan en in de kwestie bemiddelen."