De gemeente Enschede vindt het niet nodig om een taxiverordening in te stellen. Volgens de gemeente gedragen taxibedrijven en hun chauffeurs zich doorgaans zoals het hoort, en is er geen sprake meer van noemenswaardige overlast.

Een verordening zou precies aangeven wat de chauffeurs wel en niet mogen. In een tijd dat de gemeente juist de regelgeving wil beperken past zo´n maatregel niet, zei wethouder Hans van Agteren dinsdagmiddag in de wekelijkse persconferentie van het college van Burgemeester en Wethouders.

De stad kende in het verleden wel problemen met taxi´s. Chauffeurs zorgden voor behoorlijk wat overlast en gingen regelmatig over de grenzen van het toelaatbare.

Door aanpassingen binnen de taxibranche en door handhaving behoren deze problemen zo goed als tot het verleden, constateert de gemeente. Wel blijft het huidige toelatingsbeleid van kracht.

Stadserf

Van maandag tot en met woensdag hebben taxi´s onbeperkt toegang tot het stadserf mits ze ontheffing hebben. Van donderdag tot en met zondag moeten ze wegblijven uit het stadserf. Dan staan de taxi´s op het Stationsplein, Hoedemakersplein en Wenninksgaarde.

Ook bij grote evenementen zoals binnenkort Memphis Heart ´n Soul mogen taxi´s niet in het stadserf komen.