Theatervoorstelling 'De Vlucht' in Enschede gaat de boeken in als een succes. Het verhaal van een vermiste piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht gedurende drie dagen zo'n 750 toeschouwers naar de voormalige Vliegbasis Twenthe.

De laatste missie van de nog altijd vermiste Amerikaanse piloot werd zaterdagavond voor het laatst ten tonele gebracht.

In 2011 en 2013 werd de voorstelling al elders in het land opgevoerd, maar nog niet eerder klopte alles zo perfect. De locatie, het tijdstip en het aangrijpende verhaal.

De organisatie was in handen van Stichting Kunsten op Straat in samenwerking met het Bevrijdingsfestival Overijssel in het kader van zeventig jaar bevrijding. En de regie werd verzorgd door Rutger Bergboer, tevens speler, van locatietheatergroep Prins te Paard.

Bevrijdingsdiner

Voorafgaand aan de voorstelling konden belangstellenden genieten van een heus bevrijdingsdiner: een stukje Holland en Canada op het bord.

Joris ten Wolde van Quakoken en zijn team schotelen zo'n tweehonderd mensen de afgelopen dagen een driegangendiner voor: asperges, chocolade met whisky en kalfsvlees gerookt op Canadees eikenhout.

Beleving

Ruth Semmekrot van Kunsten op Straat: "Al die aspecten tezamen zorgen ervoor dat mensen echt een avond uit beleven. En dat is het ultieme doel van locatietheater. Het risico is natuurlijk wel dat je altijd afhankelijk bent van het weer. Kaarten worden dan altijd later besteld, maar het is uiteindelijk helemaal goed gegaan."