Een actie van de SP tegen "de groeiende vermogensongelijkheid in Nederland" bleek zaterdagochtend in Goor niet besteed aan VVD-minister Henk Kamp.

Onder het motto "er is genoeg voor iedereen, maar de koek is verkeerd verdeeld" deelden vrijwilligers van de afdeling Hof van Twente van de SP op het Weversplein zaterdagochtend flyers en koekjes uit onder het winkelend publiek.

Toevallig kwamen ze daarbij ook minister Kamp (Economische Zaken) tegen. Die woont in Diepenheim en deed zaterdag boodschappen in Goor.

De SP-actievoerders boden ook hem een flyer en een koekje aan. "Helaas sloeg hij als een van de weinige mensen ons aanbod vriendelijk af met het argument dat hij wel tevreden is met de huidige vermogensverdeling", meldt de lokale SP-voorzitter Gerard Laarhuis.

Kleine groep

Hoewel Nederland een rijk land is, hebben volgens de SP toch steeds meer mensen moeite om rond te komen. "Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan", aldus de voorzitter.

"De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen. Als de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen gaan betalen, dan kunnen de lasten voor de rest van Nederland omlaag." De SP kondigt aan door te gaan met de actie tegen de vermogensongelijkheid.