Solar Team Twente grijpt zaterdag een demonstratie in het bijprogramma van de Fomule E race in Monaco aan om de verkoop van hun ‘oude’ zonneauto aan te kondigen. Maar niet alleen de rijkelui in Monaco kunnen de bolide kopen, de wagen staat namelijk op Marktplaats.

Twee weken voordat Max Verstappen met zijn Formule 1 auto over het Circuit de Monaco scheurt, gaat Solar Team Twente hem voor in hun zonneauto 21Connect. De zonneauto uit 2011 rijdt mee in het bijprogramma van de Formule E, de eerste volledig elektrische raceklasse voor formule wagens.

Met de tekst op het zonnepaneel wordt gerefereerd aan de World Solar Challenge die dit jaar in oktober plaatsvindt. Het tweejaarlijkse wereldkampioenschap zonneracen vindt plaats in Australië.

"Iedereen mag onze ambities weten, dus daarom staan we op het grootst denkbare podium: Monaco", zegt Wouter Put, teamlid van het huidige solarteam.

Avontuur

Het is een volstrekt unieke verkoop, stelt hij. "We hopen dat de 21Connect na dit avontuur zijn definitieve eindbestemming vindt in bijvoorbeeld een mooi museum." Oud-teamlid uit 2011, Jeroen Houwers, zegt over de verkoop: "Het is heel bijzondere verkoop. Er zit ontzettend veel kennis in de auto."

De opbrengst wil het solarteam in hun nieuwste zonneauto steken. Deze auto wordt over een kleine twee maanden gepresenteerd aan het publiek. Het asymmetrische ontwerp is in maart al vrijgegeven.