Tegen Robert G. (31), een goud-inkoper uit Enschede, is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden geëist voor gewoonteheling. 

De Enschedeër was betrokken bij de grootschalige sieradendiefstal uit verzorgingstehuizen door Patricia de R. Ook tegen de 29-jarige partner van Patricia de R. werd een celstraf geëist.

Beide mannen stonden vandaag terecht voor de rechtbank in Almelo voor het medeplegen van witwassen en heling.

De officier van justitie vindt bewezen dat de Amersfoortse Patricia de R. insluipingen en diefstallen pleegde bij tientallen hoogbejaarde dames, in verschillende verzorgingstehuizen.

Verkocht

Het ging in de meeste gevallen om sieraden. Tegen de R. is vier jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook moet zij de schade van de slachtoffers vergoeden. De vrouw heeft vrijwel alle gestolen sieraden aan de Enschedeër verkocht.

Als motief voor haar daden werd de schuld in haar gezin genoemd, vooral veroorzaakt door de gokverslaving van haar partner Wesley L. (29). Tegen hem werd een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist voor gewoontewitwassen. Tijdens de proeftijd van twee jaar moet hij zich laten behandelen aan zijn gokverslaving.