De 49-jarige Jan-Herman Scholten uit Haaksbergen wordt door het CDA Twenterand naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. De gemeenteraad moet binnenkort een besluit nemen over het voorstel.

Scholten, die momenteel werkzoekende is, was van 2012 tot 2014 wethouder Samenleving in de gemeente Haaksbergen.

Volgens CDA Twenterand-fractievoorzitter Henk Kerkdijk is Scholten een "kundig bestuurder" die de portefeuille gaat overnemen van oud-wethouder Johan Oordt, met onder meer ruimtelijke ordening en financiën.

Oordt is eerder dit jaar opgestapt vanwege een affaire rond de verkoop van gronden voor het toekomstige bedrijventerrein Oosterweilanden in Vriezenveen.

Zwembad

Scholten heeft, na zijn studie bestuurskunde in Enschede, bij diverse gemeenten gewerkt als beleidsmedewerker welzijn. Binnen het CDA heeft hij onder meer in de raad van Haaksbergen gezet, ook als fractievoorzitter.

Als wethouder krijgt Scholten in Haaksbergen onder meer te maken met het lastige dossier rond de privatisering van zwembad De Wilder.

Vier wethouders

Wanneer Scholten daadwerkelijk toetreedt tot het college, telt Twenterand weer vier wethouders. Het college van Twenterand bestaat uit CDA, ChristenUnie en SGP. 

De oppositiepartijen in Twenterand vinden overigens dat het college haar werkzaamheden ook makkelijk met drie wethouders kan uitvoeren.

Te Velde

De afgelopen tijd verschenen meerdere berichten in de media over de eventuele kandidatuur van Rolf te Velde als wethouder in de gemeente Twenterand. Rolf te Velde maakt deel uit van de CDA-fractie en is woonachtig in Den Ham.

De CDA-fractie benadrukt echter dat Te Velde niet beschikbaar is als kandidaat. Hij wil zijn managementfunctie bij het waterschap Vechtstromen niet opgeven voor een politieke carrière.