Vrijdag zal het in Twente naar verwachting 20 graden worden, daarmee is er lokaal sprake van een warme dag.

Dat stelt Weeronline.nl.

Grote gedeeltes van het oosten en zuiden van het land krijgen te maken met een warme dag. Het zou op enkele plaatsen lokaal zelfs 21 graden kunnen worden.

Voor heel Nederland kan er gesproken worden over een warme dag als daar 20 graden gemeten wordt in de Bilt. "Die temperatuur is daar nog niet gehaald, maar het ziet er wel naar uit dat het gaat lukken", aldus een medewerker van Weeronline.nl.

Weekend

Zaterdag wordt een mindere dag met bewolking en wat wind, daardoor is er geen sprake meer van terrasweer. De temperatuur zakt dan richting de 15 tot 16 graden.

Lokaal is er enige kans op regen. 's Avonds zal het vanuit het westen van Nederland weer opklaren.

Zondag ligt de temperatuur wederom rond de 15 graden, wel zal de zon zich meer laten zien. Maandag zakt de temperatuur naar 14 graden waarna de rest van volgende week weer positief te noemen is met temperaturen tot 20 graden.

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch instituut (KNMI) legt uit dat door een draaiende wind en opkomende bewolking het kwik iets omlaag gaat. Nu hebben we een redelijk warme wind uit het zuiden. Die wind gaat draaien naar het westen en het noord-westen.