Koninklijke TenCate ziet grote kansen voor twee nieuwe types kunstgras. Daarmee moet de omzetstijging van 11 procent op kunstgras over 2014 dit jaar worden doorgezet.

Dat zei topman Loek de Vries donderdagmiddag op de aandeelhoudersvergadering.

De twee nieuwe kunstgrasproducten zijn 'Easy to Installgrass' en 'XtraGrass'. De Vries noemde de eerste soort een "systeemkampioen" omdat hiermee veel minder diep hoeft te worden gegraven (dertig in plaats van tweehonderd centineter).

Dat kan door geotextiel uit eigen huis toe te voegen. "Ik zeg altijd: de technologie ligt boven de grond, maar de winst ligt eronder." 

Schakel

Installateurs stonden niet te springen om op die manier minder werk te verrichten, maar TenCate heeft het Amerikaanse Greenfields gekocht dat die schakel in de handel omzeilt en direct de klant benadert.

Het xtragrass hoopt TenCate komend seizoen te kunnen verkopen aan "een aantal topclubs in de eredivisie". Bij deze variant dient het kunstgras alleen ter versteviging van de wortels van het natuurgras. Eerder dit jaar meldde TenCate al met FC Twente praten over zo’n hybride grasmat.