Rijkswaterstaat kan beginnen met de aanleg van de nieuwe Twenteroute, die het Gelderse Zevenaar met Enschede in Overijssel verbindt.

Over de aanleg van het 65 kilometer lange tracé is vele jaren geruzied, maar woensdag heeft de Raad van State het laatste bezwaar tegen de komst van de Twenteroute van tafel geveegd.

De snelweg A12 zou oorspronkelijk doorgetrokken worden naar Enschede, maar het laatste stuk vanaf Zevenaar werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw geschrapt vanwege bezuinigingen.

Tussen Zevenaar en Varsseveld ligt nog wel een stuk snelweg, de A18. Die gaat over in de provinciale weg N18 dwars door de Achterhoek. De weg is bijzonder druk en er gebeuren erg veel ongelukken, mede omdat er veel zijwegen en kruisingen zijn.

In 2013 is besloten van de gevaarlijke weg een autoweg te maken zonder kruisingen en met een nieuw tracé tussen Groenlo en Enschede. Maar dat leverde veertig bezwaren op. Nu woensdag het laatste bezwaar is verworpen, is de komst van de nieuwe Twenteroute een feit. De weg moet in 2018 klaar zijn.