De politie heeft camerabeelden gekregen die wellicht meer duidelijkheid geven over een ernstige mishandeling zondagavond tijdens de Paasparty in Bentelo.

Een barvrijwilliger die in de feesttent een tussen twee ruziënde groepen jongens ging staan om de gemoederen te bedaren, kreeg zo’n harde vuiststoot tegen zijn gezicht dat hij buiten bewustzijn raakte.

Ook raakte hij door de slag een stuk van een tand kwijt. De dader(s) van het geweld wisten in het rumoer te ontkomen. Met het 21-jarige slachtoffer uit Ambt Delden gaat het inmiddels weer goed, zegt woordvoerder Kilian Ros van de organisatie van de Paasparty, plattelandsjongerenvereniging PJO-HaJo Bentelo.

Evalueren

"Wij betreuren het incident", zegt Ros, "een vrijwilliger met goede bedoelingen is het slachtoffer van geweld geworden. Dit hebben we nog nooit meegemaakt, de sfeer op de Paasparty is juist altijd erg goed."

Volgens Ros was er professionele beveiling op de Paasparty aanwezig. Andere vrijwilligers, zoals barpersoneel, hebben de instructie om bij ruzies niet zelf in te grijpen, maar dit aan het veiligheidspersoneel over te laten. De organisatoren zullen het incident nader evalueren.