Gasten van restaurant Pan in Deurningen kregen zondagavond rond 18.00 uur de schrik van hun leven toen er midden in de horecagelegenheid een hevige vechtpartij ontstond. Bij de ruzie zijn twee mannen mishandeld.  

Aanleiding voor de vechtpartij is volgens de politie onenigheid tussen twee kinderen. Een ouder kwam tussenbeide om de gemoederen te sussen. Op dat moment ging de andere ouder zich ermee bemoeien, waarna er een fikse ruzie ontstond.

De twee mannen die zijn mishandeld, hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij kreeg pas later op de avond melding van de vechtpartij. 

RTV Oost plaatste een video van de vechtpartij. In de video zijn alle bezoekers van het restaurant onherkenbaar gemaakt.

Filmen

De politie vindt het onbegrijpelijk dat niemand in restaurant Pan zondagavond 112 heeft gebeld toen daar een knokpartij uitbrak. "Mensen grijpen hun mobiel wel om te filmen maar niet om de politie te bellen." 

"Als je ziet wat voor impact dit heeft, met name omdat er kinderen bij waren, en gezien de mate van geweld, is dat echt onbegrijpelijk", stelt een woordvoerder van de politie. De vechtpartij brak rond kwart over acht zondagavond uit; pas rond half negen kwam de eerste melding bij de politie binnen.

Aangifte

Volgens de politiewoordvoerder hebben inmiddels drie mannen aangifte gedaan van mishandeling. Ze zijn afkomstig uit Waalre, Oldenzaal en Enschede. 

"Zo’n filmpje is een momentopname", zegt de woordvoerder "Je ziet niet wat er voorafgaand en daarna gebeurd is. Wij zijn nu bezig om dat in beeld te krijgen. Wie heeft wat gedaan op welk moment, wat was de aanleiding?"