De Meldkamer Twente kampt met het rond krijgen van de nachtbezetting van de centrale waar hulpvragen voor politie, brandweer en ambulance binnenkomen.

Er zijn te veel oudere hulpverleners die geen nachtdiensten meer hoeven te draaien.

Dat blijkt uit een woensdag verschenen rapport van het ministerie van Justitie en Veiligheid over de staat van de meldkamers in Nederland.

In de praktijk leidt het tekort aan nachtpersoneel nog niet tot problemen, zo blijkt. "Mits het personeel niet te strikt met de nachtdienstontheffing omgaat", aldus het rapport. De politie Oost-Nederland wil het probleem niet verder toelichten.

Communicatie

Volgens het rapport heeft de brandweer Twente soms te maken met slechte verbindingen doordat de mobiele dataterminal in de brandweerwagens niet goed werkt. De server is niet altijd even accuraat met updaten. De centralist alarmeert de wagens via de mobilofoon.

De minister vroeg om het rapport omdat hij toewerkt naar een Landelijke Meldkamer Organisatie en wilde weten hoe het er in de regio’s voor staat. Het functioneren van de huidige centrales maken duidelijk dat er weinig lijn in de organisaties zit. In de landelijk opererende club moet de dienstverlening worden verbeterd.

De Meldkamer Twente bevindt zich in Hengelo en werkt voor de veertien gemeenten in de Veiligheidsregio Twente.