Wim Boomkamp (62) is herbenoemd voor een derde termijn van vier jaar als bestuursvoorzitter van Saxion.

Boomkamp kan wat de raad van toezicht van de hogescholengroep betreft met medebestuurder Ineke van Oldenziel aan het roer blijven tot 1 januar1 2020.

Boomkamp zegt "geen twijfel" te hebben gehad of hij na acht jaar leidinggeven aan Saxion er nog een periode aan vast zou willen knopen.

Tegengas

"Ik heb nog geen moment het gevoel van herhaling gehad. Natuurlijk ben ik me bewust van het gevaar van bedrijfsblindheid, maar daar heb ik altijd al voor gewaakt. Het is belangrijk om steeds tegenspraak om je heen te organiseren, mensen die je wakker houden en tegengas durven geven als dat moet."

Drie termijnen als topman van een hbo-instelling is volgens Boomkamp geen unicum. Voor de raden van toezicht, die de besturen controleren, is dat anders. Sinds 2013 geldt een maximale aanstellingstermijn van twee keer vier jaar.

Bekend

Boomkamp brak onlangs nog een lans voor meer vrouwen aan de top van onderwijsorganisaties. Met Ineke van Oldenziel in het tweekoppige bestuur scoort Saxion op dat vlak goed, vindt hijzelf.

"Wij maken echt werk van dat punt, ook bij de benoeming van directeuren." Zo maakte Saxion dinsdag bekend dat Stephanie ter Borg (31) en Maria Weijmans (57) zijn benoemd tot respectievelijk directeur van de Academie voor Bestuur, Recht & Ruimte en directeur van het Studiesuccescentrum van Saxion.

Kwaliteit

De hogeschool, met 27.000 studenten en vestigingen in Enschede, Deventer, Apeldoorn en (tot september) Hengelo wil tot 2020 de kwaliteit van het onderwijs verder verbeteren en meer toegepast onderzoek doen. "Ik wil daar nog graag mijn bijdrage aan leveren", zegt Boomkamp.