Enschede hoopt door The Passion minstens 20.000 bezoekers naar de stad te trekken. "Dit is hét moment om Enschede te promoten", zegt Catriene van den Akker van Enschede Promotie.

Het nieuwe Inter CityHotel en Hampshire Hotel De Broeierd zijn in ieder geval al vol geboekt tijdens het televisiespektakel. "Meteen toen bekend werd dat The Passion in Enschede gehouden zou worden stroomden de reserveringen binnen", zegt manager Marloes Wensink van het InterCityHotel. De hotelklanten komen uit het hele land.

Ook de crewleden van The Passion verblijven in de twee hotels. De andere hotels, Rodenbach in de binnenstad, Savenije in Lonneker en Drienerburght bij de UT, zitten voor tachtig procent vol.

Verwachtingen

De verwachtingen bij de horecaondernemers in de binnenstad zijn hooggespannen. De treinreizigers lopen langs Bagels & Beans naar het hoofdpodium op het Van Heekplein. "We serveren bagels met tonijn of zalm. Dat leek ons wel toepasselijk op deze avond. Bij Jezus denk je toch aan brood en vis", zegt Betsie Duursma.