Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft geld gegeven aan enkele culturele projecten in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden.

Er gaat 6.850 euro naar organisaties in de gemeente Hellendoorn. De Stichting Evenementen Nijverdal (SEN) krijgt 2.500 euro voor een project in het kader van zeventig jaar bevrijding.

De Nijverdalse muziekvereniging KSW ontvangt 2.850 euro voor de aanschaf van een bas. En de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, plaatselijk beter bekend als de Helderse Boerendaansers, krijgt 1.500 euro voor de organisatie van een nieuw internationaal folklorefestival in het dorp Hellendoorn.

Rijssen-Holten

Voor de gemeente Rijssen-Holten gaat het om een totaalbedrag van 1.900 euro. De stichting Korenmolen De Hegeman krijgt een bijdrage van 1.150 euro voor de publicatie van een boek over het 125-jarig bestaan van de korenmolen in de Holtense buurtschap Dijkerhoek.

Vocaal ensemble De Twente Zangers uit Rijssen krijgt 750 euro voor het maken van een jubileum-cd.

In de gemeente Wierden krijgt een project subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Shantykoor De Oostvaarders uit Wierden krijgt 1.050 euro voor de aanschaf van apparatuur.