Ger Krabbe, de dorpsraad-voorzitter van Lonneker, overhandigt maandagavond een petitie aan burgermeerster De Graaf. Meerdere instanties geven hierin aan het volstrekt oneens te zijn met het besluit van Enschede niets te willen doen aan de verkeersoverlast in het dorp.

De petitie wordt om tien voor zeven gegeven, vlak voor de vergadering van de gemeenteraad. Wethouder Hans van Agteren gaf onlangs aan dat de verkeersoverlast geen hoge prioriteit meer heeft voor de gemeente.

Enkele weken geleden zijn bewoners uit diverse straten van het dorp bij elkaar gekomen om te praten over de overlast. De bewoners zien ook wel in dat de kans heel klein is dat het verkeer, zoals in Rossum of Denekamp, voor het grootste deel geweerd wordt uit het dorp.

Een rondweg zou daarvoor kunnen zorgen. Maar die optie, waarbij de Landweerweg opgewaardeerd moest worden, heeft al tot twee keer toe tot grote verdeeldheid geleid in het dorp.

Stroomlijnen

De bewoners denken dat het mogelijk moet zijn verkeersstromen vanuit omliggende plaatsen en industriegebieden beter te stroomlijnen, zodat de Oldenzaalsestraat minder wordt belast. Dat plan is echter nog niet uitgewerkt.

De bewoners zijn er van overtuigd dat de verkeersdrukte en de daarmee samenhangende problemen door de gemeente worden onderschat. Zij hebben om die reden in de petitie nog eens helder uiteen gezet wat de verkeersdrukte voor het dorp betekent.

De provincie heeft vorig jaar de Oldenzaalsestraat opgeknapt en enigszins aangepast. Tot vermindering van de verkeersdrukte heeft dit niet geleid.