Thomas Smedema van Vroomshoopse Boys is zaterdag tijdens de derby met DETO door een speler van het concurrerende team in zijn rug gebeten

Dat meldt hij op Facebook, inclusief foto van zijn gehavende bovenrug.

Vr. Boys-trainer Bas Bijen bevestigt het verhaal: "Thomas is een sportieve jongen die zoiets niet verzint. Dit hoort absoluut niet thuis op een voetbalveld."

De speler van de eersteklasser schrijft zelf op Facebook: ''Tijdens de 'derby' tegen Deto Twenterand besloot een speler mij in de rug te bijten tijdens de wedstrijd.

Een lage en laffe streek. Zijn trainer en de scheidsrechter waren niet dapper genoeg hem van het veld te halen. Morgen maar even contact opnemen met de KNVB en hopen dat zei hier iets tegen doen. Zo'n persoon hoort toch niet thuis op het voetbalveld?"

'Niet te veel aandacht'

Vroomshoopse Boys-ttrainer Bijen vindt dat zijn bestuur dat van DETO moet vragen een onderzoek te plegen naar het voorval. Hij acht het niet nodig dat de KNVB ingeschakeld wordt, zoals Smedema wenst.

DETO-coach Marcel van de Steege heeft niet gezien dat er gebeten is. "Maar bij een echte derby, zoals deze, horen emoties. Hieraan moet niet te veel aandacht besteed worden." De wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor DETO.