Twentse gemeenten waarschuwen voor optreden neonaziband

De Overijsselse gemeentes Tubbergen en Dinkelland waarschuwen horecaondernemers voor de omstreden Duitse neonaziband Kategorie C. 

Die probeert momenteel in het grensgebied een horecalocatie te vinden voor een optreden, aldus de gemeente Tubbergen zaterdag.

De band heeft een dubieuze achtergrond en banden met hooligans en rechtsextremisten. Eerder liepen optredens in Duitsland uit op geweld en overlast. Optredens in Duitsland zijn daarom verboden.

Koninklijke Horeca Nederland heeft uit verschillende Twentse gemeenten signalen ontvangen dat de band daar heeft geprobeerd een zaal te huren.

De band probeert volgens de gemeente Tubbergen onder de naam ‘Hungrige Wölfe’ (Hongerige Wolven) een zaal te huren. De aanvragers geven aan de zaal nodig te hebben voor een bruiloft of een verjaardagsfeest. Fans krijgen een paar uur van te voren via een e-mail te horen waar het optreden plaats gaat vinden.

Een optreden van deze band trekt ongeveer driehonderd man. De naam ‘Kategorie C’ is een code voor gewelddadige voetbalfans. De bandleden maakten deel uit van een groep hooligans van de voetbalclub Werder Bremen.

Zaterdag zou Kategorie C volgens een bericht op Twitter een concert geven vlak bij het Duitse Bad Bentheim, vlak over de grens bij Oldenzaal.

Lees meer over:

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:

NUwerk

Tip de redactie