Bij meerdere vervoerders van PostNL zijn er de afgelopen weken de autobanden lekgestoken.

De reden van het lekprikken van de banden is onduidelijk. Meerdere vervoerders die door PostNL in Hengelo worden ingezet zijn gedupeerd. Gisteren waren de bussen van HK Twenth Cargo het doelwit van de 'bandenprikker', vertelt eigenaar Halil Kizil.

Kizil had aan de Toermalijnstraat in Hengelo bij het PostNL-depot drie bussen staan. Alle twaalf banden zijn lekgestoken. Een schadepost van zeshonderd euro, meldt hij. Kizil laat nu uit voorzorg zijn chauffeurs de bussen mee naar huis nemen. Het kapotsteken van de banden gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag.

Incident

Kizil zegt dat ook collega’s in Enschede, Almelo en Hengelo getroffen zijn. In diezelfde nacht waren ook twee bussen van een collega het doelwit van de bandensteker. De politie kon dat echter niet bevestigen. Er zijn nog geen aangiftes. PostNL is wel op de hoogte, erkent woordvoerder Hanneke Kluck. "We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd. Maar bij ons zijn geen andere gevallen bekend van het leksteken van banden. We zien dit dan ook als een incident, een heel naar incident."

Parkeergelegenheid

Kizil laat het er niet bij zitten en gaat met zijn collega’s in gesprek over een gezamenlijke aangifte en mogelijk een gesprek met het depot voor een betere parkeergelegenheid. Volgens hem speelt de subvervoerders van PostNL parten dat zij in Hengelo geen bewaakte parkeergelegenheid hebben. Ze kunnen niet achter de hekken van het depot staan, vanwege ruimtegebrek.

Kizil vertelt dat de busjes sinds kort op het terrrein aan de Toermalijnstraat staan. Hij meent dat de busjes daar niemand in de weg staan. "Maar wie weet stoort iemand zich eraan. Maar ik zou niet weten waar we anders naar toe moeten. Een andere geschikte plek is door de gemeente aan een andere vervoerder verhuurd."