Poging tot diefstal van kangoeroes in De Lutte

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden voor een poging tot diefstal van acht kangoeroes in het Twentse De Lutte.

Dat meldt de politie woensdag.

Buurtbewoners hoorden rond 23.15 uur een verdacht geluid in een weiland aan de Bentheimerstraat. De politie werd ingeschakeld

Een tweede getuige wist een foto te maken van een auto die hij verderop in het weiland zag wegrijden.

De ingeschakelde politie kon de wagen korte tijd later van de weg halen op de Lasondersingel in Enschede. De 38-jarige bestuurder uit Winterswijk is daarbij aangehouden.

De politie gaat de zaak onderzoeken. De kangoeroes werden uit de kisten waar ze in zaten bevrijd en zijn niet gewond geraakt.

Overleven

Het is voor eigenaar Theo Velthof uit De Lutte nog maar afwachten of zijn kangoeroes de poging tot diefstal overleven. Dinsdagavond probeerden dieven er vandoor te gaan met 8 kangoeroes uit een weide aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Ze werden echter overlopen door Velthof en een buurman.

Volgens Velthof was hij net op tijd, anders was hij zijn dieren kwijt geweest. "Ze hadden een gat in het hek geknipt en er stonden al acht vangkooien klaar voor mijn dieren. Gelukkig heb ik kunnen voorkomen dat ze er vandoor zijn gegaan met mijn kangoeroes. Het zijn dieren die niet goed tegen stress kunnen, dus het is afwachten of ze het overleven", zegt Velthof.

Lees meer over:
Tip de redactie