Cel en tbs voor beroving zorgboerderij Haarlo

De rechtbank in Zutphen heeft een voormalige bewoonster van een zorgboerderij in Haarlo veroordeeld tot een jaar cel en tbs met voorwaarden.

De 60-jarige vrouw beroofde in augustus vorig jaar een medewerkster en zette haar woorden kracht bij door met een mes te dreigen.

De vrouw, die nu in Balkbrug verblijft, was het niet eens met de regels in de instelling en wilde wraak nemen. Een medewerkster van de nachtdienst werd in het kantoortje overvallen waar het zakgeld van de cliënten werd bewaard.

De vrouw moet dat geld, ruim duizend euro, terugbetalen. Het lijkt erop dat ze het grootste deel al heeft uitgegeven aan onder meer een scooter.Na de overval hield ze zich een paar dagen schuil op haar ‘vaste plek’ in het bos, voor ze werd aangehouden.

Grillig

In de forensische kliniek in Balkbrug vertoont ze nog grillig gedrag. Zo zou ze een medewerkster hebben geslagen. "maar dat ging per ongeluk", verklaarde ze ter zitting twee weken geleden.

In de instelling hebben ze er vertrouwen in dat de vrouw op den duur meer vrijheden aan kan. De bedoeling is dat ze uiteindelijk weer in een begeleid wonen project komt. Vandaar dat de mildere variant van tbs, met voorwaarden in plaats van dwangverpleging, is geadviseerd.

Lees meer over:
Tip de redactie