Honderden stratenmakers jaarlijks naar Holten voor examens

Het regionale opleidingscentrum (ROC) voor de wegenbouw in Holten gaat profiteren van de reorganisatie die op til staat bij bouw- en infra-kenniscentrum Fundeon in Harderwijk.

Fundeon stopt per 1 augustus met het afleggen van examens voor aspirant-wegenbouwers. Holten is één van de centra waar leerlingen dan terechtkunnen en gaat daarom uitbreiden.

Reden voor de sluiting van Harderwijk is de economische crisis, zegt woordvoerder Michiel Mons van Fundeon. "Daar komt bij dat onze wettelijke taken komen te vervallen." De stratenmakers in opleiding komen nu nog drie keer examen afleggen in Harderwijk: twee keer tussentijds en één keer een eindexamen.

Diverse locaties

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de examens vanaf augustus op diverse locaties in Nederland afgenomen worden. Een van de terreinen waar leerlingen straks terechtkunnen ligt in Holten. Opleiding Infravak heeft daar 1.000 vierkante meter grond gekocht, aansluitend op het huidige perceel van 4.000 vierkante meter.

In eerste instantie is het nieuw aangekochte terrein in Holten bedoeld voor de 150 jongeren die nu jaarlijks in opleiding zijn in Overijssel en Gelderland. Maar, zo vertelt directeur Sander Gerdes van Infravak, als wegenbouwers uit andere landsdelen van de locatie in Holten gebruik willen maken, dan kan dat ook.

Lees meer over:
Tip de redactie