Het Openbaar Ministerie (OM) stelt 15.000 euro beschikbaar voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op de 74-jarige Sumbat Dawood Boghos, vrijdag 19 december in Almelo.

Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De man werd ‘s ochtends tussen tien uur en kwart voor elf in zijn woning aan het Muiderslot om het leven gebracht. Zijn vrouw trof hem aan met doorgesneden keel, badend in het bloed.

In Almelo leidde hij een stil bestaan. Hij verzwakte door enkele herseninfarcten. Vorig jaar overleed een familielid en de traditionele periode van veertig dagen rouw was midden december net voorbij toen hij donderdag voor het eerst weer het huis uit ging om kennissen te ontmoeten op een plek voor dagbesteding.

De volgende dag bleef hij thuis, maar zijn vrouw ging er wel naartoe. Niet lang nadat ze is vertrokken, moet Boghos om het leven zijn gebracht. Buren hoorden een bonk.

Omdat er geen sporen van braak zijn gevonden, denkt de politie dat Boghos zijn moordenaar zelf heeft binnengelaten. Het huis is doorzocht, maar er lijkt niets gestolen.

De politie tast in het duister over een mogelijk motief. Ze zoekt contact met een vrouw die vrijdagochtend een kleine lichte auto in de straat parkeerde, en daarbij een andere auto blokkeerde.