Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen moet een burgervader zijn voor zijn inwoners. Hij zegt steeds dat hij "er is" voor de slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck, maar hij belijdt dat met de mond terwijl hij deze mensen in werkelijkheid negeert.

Dat zegt letselschadespecialist Yme Drost woensdag, die namens 25 slachtoffers bezwaar maakte tegen de vergunning die de gemeente afgaf voor het evenement. Daarbij kwamen drie mensen om en 28 anderen raakten gewond.

Video: 'Burgemeester negeert emoties Haaksbergen'

Woensdag bleek dat Gerritsen ondanks andere adviezen blijft vinden dat er niks mis was met de vergunning en dat die dus niet wordt vernietigd, zoals was aangeraden. "Het enige belang van de gemeente is om onder rechtszaken uit te komen", aldus een verbolgen Drost.

Drost zei woensdag dat hij de aan hem gerichte brief van de gemeente over het handhaven van de vergunning nog niet had ontvangen. "Zodra ik het besluit heb gelezen, teken ik namens de slachtoffers beroep aan bij de bestuursrechter", kondigde hij aan. Als die hem gelijk geeft, rest Gerritsen niets anders dan aftreden, meent de letselschadespecialist.

"De burgemeester heeft zich nu zodanig ingegraven dat hij moet opstappen als het afgeven van de vergunning toch onjuist blijkt te zijn, zoals zijn eigen commissie vernietigend vaststelde."

Volgens Drost hebben de slachtoffers van het monstertruckdrama "geen goed woord over" voor de burgemeester.

Gerritsen verwachtte dinsdag al dat hij "geen plezierige boodschap" bracht. "We moeten ons aan de feiten houden, hoe kil dat ook lijkt. De feiten zijn dat de vergunning ook was afgegeven als er meer details waren gevraagd. Wijsheid achteraf vertroebelt de feiten", aldus de burgemeester.