Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers van de Olympic Experience plaatsnemen in een bobslee, waarin wordt geoefend voor de start. Het apparaat is tijdelijk ter beschikking gesteld voor bezichtiging, maar mag ook worden gebruikt om in te zitten. Om eens het gevoel te krijgen van de Nederlandse bobsleeërs in Turijn.

De Olympic Experience is naast een permanent eerbetoon aan de sport ook een ruimte voor wisselende tentoonstellingen over sport. Momenteel staat de geschiedenis van de Olympische Winterspelen en de Paralympische Winterspelen centraal. Alle olympische wintersporten zijn opgenomen in een multimediazuil, met daarin de regels en de geschiedenis per sport. Ook zijn er filmpjes te zien van al die sporten.

De komende twee weken, gedurende de voorjaarsvakantie, is dus ook de bobslee opgenomen. Zelf oefenen met de start kan niet – de slee is verankerd – maar eens voelen hoe het is om erin plaats te nemen kan wél.

De Olympic Experience zit aan de voorzijde van het Olympisch Stadion en is via de Marathon-ingang te bereiken. Het sportmuseum is dagelijks geopend van 11 tot 17 uur, de maandag uitgezonderd. Elke woensdag, zaterdag en zondag start om 14:00 uur een speciale rondleiding door en rond het Olympisch Stadion.