WENEN - De Oostenrijkse politie heeft zondagavond de biatloncoach Walter Mayer gearresteerd. De omstreden coach lag in zijn auto te slapen. Politiemensen zagen dat en maakten hem wakker. Mayer schrok en reed snel weg. Hij botste vervolgens op een politieauto die hem de weg wilde versperren.

Mayer, die zaterdag met zijn aanwezigheid in olympisch Turijn voor grote opschudding zorgde, kwam volgens het Oostenrijkse persbureau APA licht gewond uit zijn auto. Mayer was de aanleiding voor de inval van de Italiaanse politie, zaterdagavond in het kamp van de Oostenrijkse skilopers en biatleten. Hij was in de nabijheid van de Oostenrijkers gesignaleerd. Justitie in Italië is een onderzoek naar hem begonnen. Hij wordt ervan verdacht de Italiaanse dopingwet te hebben overtreden.

Politie

De Oostenrijkse politie liet weten dat de aanhouding van Mayer niets te maken heeft met de gebeurtenissen in Italië. Hij is gearresteerd wegens het ontwijken van een politiecontrole. Mayer kreeg bovendien zondag van de Oostenrijkse skifederatie te horen dat hij op staande voet ontslagen is. Dit besluit heeft ongetwijfeld wel te maken met de gebeurtenissen in Turijn.

De coach is na de Olympische Spelen van Salt Lake City (2002) wegens manipulatie met bloeddope geschorst tot en met de Spelen van Vancouver in 2010.