TURIJN - Twee Oostenrijkse biatleten zijn amper 24 uur na een politie-inval in het Oostenrijkse kamp spoorloos verdwenen. Wolfgang Perner en Wolfgang Rottmann, beschermelingen van de verdachte coach Walter Mayer, zijn net als Mayer naar Oostenrijk teruggekeerd. Dat bevestigde het Oostenrijkse olympisch comité zondagavond.

Secretaris-generaal Heinz Jungwirth sprak tegen dat de twee zouden zijn gevlucht voor de dopingjagers, maar later op zondagavond volgde wel een disciplinaire straf. "Ze zijn niet gevlucht, ze zijn gewoon klaar met hun wedstrijden", zei Jungwirth. "Als je eerder klaar bent, is het heel normaal om vroeger te vertrekken. De teamchef van de biatlonploeg heeft gezegd dat hij ze niet meer nodig had."

Omdat de twee zich niet officieel hadden afgemeld bij de ploegleiding, werden ze officieel uit het Oostenrijks olympisch team verwijderd. Met name Perner zou naar verwachting een belangrijke troef zijn geweest voor de 4x 7,5 kilometer estafette, komende dinsdag. Op de 10 kilometer sprint eindigde hij afgelopen dinsdag net buiten het podium op de vierde plaats.