CESANA PARIOL - De Nederlandse vrouwenbobs hebben de laatste trainingsdag op de olympische bobbaan in Cesana Pariol zonder kleerscheuren overleefd. Eline Jurg en Kitty van Haperen konden tevreden zijn over de starttijden. Die waren goed voor respectievelijk de vijfde en vierde plaats. Ilse Broeders gaf haar remster Jeannette Pennings een dag rust en werkte de laatste twee oefensessies af met Urta Rozenstruik, die een dag eerder het gevecht met Van Haperen had verloren om een plaats in de bob van Jurg.

De Duitse bobs waren dominant in de slottraining. Sandra Kiriasis, de grote favoriete voor de olympische titel, bleef in de vijfde run als enige onder de 58 seconden (57,90). De zesde afdaling liet ze schieten. Haar landgenote Susi Erdmann was in de slotrun de beste (58,29). Jurg en Van Haperen noteerden in een door zware sneeuwval geteisterde trainingsdag de dertiende en de negende eindtijd. Broeders en Rozenstruik tekenden voor twee keer de twaalfde tijd.

Broeders is dit seizoen vrij stabiel, zonder echte uitschieters. "Ik hoop vier goede runs neer te zetten. Dan moet ik een eind kunnen komen." De wedstrijd voor de vrouwen begint maandagavond met de eerste twee runs. Dinsdag volgen afdaling drie en vier.