TURIJN - Er zijn geen arrestaties verricht bij de inval bij de Oostenrijkse langlaufers en biatleten in de nacht van zaterdag op zondag in Turijn. De Italiaanse politie heeft dit zondag bekendgemaakt. Alle vijftien sporters hebben wel een dopingtest moeten afleggen. De resultaten hiervan zijn nog niet naar buiten gebracht.

In een verklaring liet het Internationaal Olympisch Comité IOC weten om de politieactie te hebben gevraagd wegens de aanwezigheid van coach Walther Mayer in Turijn. De trainer is door het IOC geschorst tot de Spelen van 2010 nadat bij de Spelen van 2002 in het vertrek van het Oostenrijkse team injectienaalden en zakken met bloed waren gevonden. Ook twee sporters kregen een schorsing opgelegd. Het wereldantidopingbureau WADA heeft het vermoeden dat Mayer nog steeds een rol speelt bij het team.

Toeschouwer

Volgens de Oostenrijkers bracht Mayer een privé-bezoek aan de Spelen. "Hij was hier als toeschouwer en heeft de jongens bezocht. Ze zullen vast wat gepraat hebben over de wedstrijd en hij zal ze wat advies gegeven hebben. Als coach zal hij niet alleen over het weer hebben gesproken", reageerde de woordvoerder van de Oostenrijkse skifederatie.

Het Oostenrijkse olympisch comité heeft zondag bij het IOC protest aangetekend tegen de gang van zaken rond de inval. "We hebben geprotesteerd tegen de wijze en manier waarop de controles zijn gedaan. Ik heb persoonlijk met IOC-voorzitter Rogge gesproken. Hij heeft kennis van onze klacht genomen", aldus algemeen secreatris Heinz Jungwirth.