TURIJN - Moniek Kleinsman heeft een dag na haar tegenvallende optreden op de ploegachtervolging een golf van kritiek over zich heen gekregen. In het gastenboek van haar eigen website toonde bezoekers weinig medeleven.

"Dit was gewoon waardeloos. En het was wederom jouw schuld", schreef ene Natascha. Ze kreeg bijval van een schrijfster onder de naam Patricia B.: "Je hebt de kans op een medaille verprutst. Waardeloos."

Teleurstellend

Eerder dit toernooi eindigde Kleinsman op de 3000 meter teleurstellend zeventiende. Daardoor raakte Gretha Smit haar startbewijs voor de vijf kilometer kwijt. Nadat de rijdster uit Bentelo ook op de ploegachtervolging moest lossen, barstte de kritiek los. Zelfs op haar eigen website: "Ze heeft niets te zoeken in Turijn", meende een bezoeker.

Reëler

Gelukkig voor Kleinsman hadden vele bezoekers van het gastenboek ook een wat reëlere kijk op haar olympisch optreden. Zoals ene Hugo: "Zonde hoe de Spelen gelopen zijn. Maar je kan jezelf niets verwijten, want je hebt je zowel op de 3000 meter als bij de ploegenachtervolging helemaal leeg gereden. Wat had je meer kunnen doen dan dat! Bovendien is het jouw schuld dat Duitsland vijfde wordt? Dat lijkt mij dus grote onzin."