CESANA PARIOL - Arend Glas heeft woensdagavond zijn eerste twee trainingsruns op de olympische bobbaan in Cesana Pariol gemaakt. De Nederlander deed dat met een pijnlijke rug.

In de eerste run van de tweemansbob zette Glas met 57,04 seconden de dertiende tijd neer, in de tweede belandde hij op de twaalfde plaats met 57,21. "Alles doet zeer. Niet tijdens de run, maar wel bij alles wat ik er omheen doe." De beste trainingstijd van de eerste sessie kwam op naam van de Duitser Andre Lange (56,27).

Starttijden

Ondanks de spierblessure zette Glas met Sybren Jansma goede starttijden neer. Met 4,96 en 4,98 seconden zat hij steeds bij de eerste tien. De Nederlandse piloot (37) testte tijdens de runs zijn eigen en een Zwitserse set ijzers.

Listige baan

"Het is een listige baan", zei Glas na afloop. De bobbers hebben in december al een testweek in Cesana Pariol afgewerkt. "Toen liet ik de bob bovenin de baan te veel vrij. Je moet in dat stuk echter de bob strak onder controle houden. Anders verlies je veel tijd. Ik ben tevreden met deze training. De starttijden geven aan dat het trainingskamp in St. Moritz in de aanloop naar de Winterspelen goed heeft uitgepakt."