SAUZE D'OULX - Skiër Dale Begg-Smith heeft Australië woensdag op de buckelpiste de derde gouden medaille bij de Winterspelen bezorgd. Met een totaal van 26,77 punten bleef de 21-jarige specialist op de freestyle de Fin Mikko Ronkainen (26,62) voor. Het brons ging naar de Amerikaan Toby Dawnson met 26,30 punten.


Begg-Smith plaatste zich in Sauxe d'Oulx als beste voor de finale en maakte daarin zijn favorietenrol met onder meer een 'Black Flip Cross' en een draai van 720 graden volledig waar

De gouden plak betekende voor Begg-Smith opnieuw een hoogtepunt in zijn al letterlijk en figuurlijk rijke leven. Op slechts 13-jarige leeftijd mocht hij zich al miljonair noemen dankzij een zeer succesvol internetbedrijf dat hij samen met zijn broer Jason opzette. AdsCPM Network heeft op dit moment een waarde van veertig miljoen dollar.

Ondanks dit financiële succes had Begg-Smith ook alles over voor een geslaagde carrière op de piste. De geboren Canadees besloot de Australische nationaliteit aan te nemen omdat hij in eigen land geen kans had in de nationale selectie freestyle te komen.

Begg-Smith plaatste zich in Sauxe d'Oulx als beste voor de finale en maakte daarin zijn favorietenrol met onder meer een 'Black Flip Cross' en een draai van 720 graden volledig waar.