Duizenden mensen hebben zaterdag gedemonstreerd op het Amsterdamse Jonas Daniël Meijerplein tegen het TTIP-handelsverdrag tussen Europa en de VS. 

De demonstratie is onder meer georganiseerd door de FNV, Milieudefensie en foodwatch. Van het plein ging de TTIPalarm-stoet richting Museumplein.

''Het verzet tegen het omstreden handelsverdrag groeit. Hoe meer mensen over TTIP weten, hoe minder ze het zien zitten", aldus de organisatie. Eerst waren we er tientallen, toen honderden tegenstanders.

Uiteindelijk waren er ruim zevenduizend mensen in Amsterdam op de been volgens Jurjen van den Bergh van de organisatie. 

Video: Anti-TTIP demonstratie in Amsterdam

Video: Anti-TTIP demonstratie in Amsterdam
Video: Anti-TTIP demonstratie in Amsterdam

Socialer

De demonstratie is georganiseerd door brede coalitie van organisaties die Nederland socialer en duurzamer willen maken, waaronder SOMO, Milieudefensie, Wemos, FNV, foodwatch, Greenpeace en Transnational Institute.

Eerder deze week overhandigden internationale maatschappelijke organisaties samen meer dan drie miljoen handtekeningen tegen TTIP aan de Europese Commissie.

Anti-TTIP demonstratie in Amsterdam

10 oktober 2015: Duizenden mensen hebben zich verzameld in Amsterdam om te demonstreren tegen het TTIP-handelsverdrag. © NU.nl/Alphons Nieuwenhuis
De demonstratie is onder meer georganiseerd door de FNV, Milieudefensie en foodwatch. Van het plein trekt de TTIPalarm-stoet richting Museumplein. © NU.nl/Alphons Nieuwenhuis
,,Het verzet tegen het omstreden handelsverdrag groeit. Hoe meer mensen over TTIP weten, hoe minder ze het zien zitten. Eerst waren we met tientallen, toen honderden, nu al zijn we met ruim 7000 in Amsterdam en er komen nog mensen bij’’, zei Jurjen van den Bergh zaterdag namens de maatschappelijke organisaties die het TTIPalarm organiseren."Het verzet tegen het omstreden handelsverdrag groeit. Hoe meer mensen over TTIP weten, hoe minder ze het zien zitten. Eerst waren we met tientallen, toen honderden, nu al zijn we met ruim 7000 in Amsterdam en er komen nog mensen bij", zei Jurjen van den Bergh zaterdag namens de maatschappelijke organisaties die het TTIPalarm organiseren. De demonstratie is georganiseerd door brede coalitie van organisaties die Nederland socialer en duurzamer willen maken, waaronder SOMO, Milieudefensie, Wemos, FNV, foodwatch, Greenpeace en Transnational Institute. Ook in andere Europese steden zijn er zaterdag protesten tegen het handelsverdrag. In Berlijn zijn naar schatting van de politie ongeveer 45.000 tot 50.000 mensen op de been. De politie roept de betogers op zich aan te sluiten bij een mars door de stad, omdat het op de pleinen te druk wordt. In München hebben zich zo'n 3000 mensen verzameld. In Brussel zijn circa 2000 mensen de straat opgegaan, terwijl er in Madrid en Helsinki ongeveer duizend mensen op de been zijn. In de Oost-Europese steden Warschau en Praag hebben enkele honderden mensen zich aangesloten bij de protestbeweging, melden lokale media. © NU.nl/Alphons Nieuwenhuis
Ook in andere Europese steden zijn er zaterdag protesten tegen het handelsverdrag. © NU.nl

Andere steden

Ook in andere Europese steden waren er zaterdag protesten tegen het handelsverdrag. In Berlijn waren naar schatting van de politie 150.000 mensen op de been. De politie riep de betogers op zich aan te sluiten bij een mars door de stad, omdat het op de pleinen te druk werd. In München hadden zich zo'n drieduizend mensen verzameld.

In Brussel zijn er zaterdag circa tweeduizend mensen de straat opgegaan, terwijl er in Madrid en Helsinki ongeveer duizend mensen op de been waren. In de Oost-Europese steden Warschau en Praag hebben enkele honderden mensen zich aangesloten bij de protestbeweging, melden lokale media.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp en stuur video's naar video@nu.nl