De provincie Zeeland is er niet in geslaagd een zangkoor te vinden dat dinsdagavond het Koningslied moet gaan zingen. Het aangewezen koor heeft zich eerder al teruggetrokken.

​De dirigent van het kinderkoor dat aanvankelijk zou zingen op de Markt in Middelburg zegde echter af, omdat de onderwijzer het niet verantwoord vond een lied met zo veel taalfouten door kinderen te laten zingen.

Er is al wel een alternatief gevonden. De Belgische band MaverIX Tribute zal het lied spelen. "Op Koninginnedag zelf gaan studenten flyers met de tekst van het lied uitdelen", aldus Van den Berg.

"Op die manier hopen we dat het publiek gaat meezingen met MaverIX. Zo krijgen we misschien toch nog het idee van een koor dat het Koningslied zingt."

Volgens Van den Berg is de band druk aan het het studeren op het lied. ''Het is geen simpel lied. Vooral het stukje rap vinden ze lastig.’’

Hij heeft nog wel de hoop dat er een koor of groep is dat het lied op het podium op de Markt in Middelburg wil zingen. ''Mensen die dat willen, kunnen zich via onze website nog aanmelden. Wij bellen meteen terug.’’

Alles over de troonswisseling l Dossier Koninginnedag
Foto's troonswisseling l Foto's Koninginnedag l Zelf uploaden

Programma troonswisseling in Amsterdam