Bijna 4000 basisscholen hebben zich in een week tijd aangemeld voor de Koningsspelen.

De scholen vertegenwoordigen ruim 800.000 leerlingen. Op 26 april gaan ze met z'n allen sporten ter gelegenheid van de troonswisseling. Dat maakte het Nationaal Comité Inhuldiging maandag bekend.

De Koningsspelen zijn een initiatief van het comité. De spelen bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. De deelnemende scholen mogen zelf bepalen hoe de dag wordt vormgegeven.

''Ik vind het enthousiasme voor de Koningsspelen inspirerend en aanstekelijk”, zei Richard Krajicek van het Nationaal Comité. Hij roept basisscholen die zich nog niet hebben aangemeld dit voor 2 april alsnog te doen. Nederland telde vorig jaar ruim 7000 basisscholen.

Ontbijt

Voor elke school die zich meldt, wordt kosteloos een ontbijt geregeld. Supermarktketen Jumbo zorgt er samen met de leveranciers voor dat alle scholen de ingrediënten voor het ontbijt in huis krijgen.

''Het is geweldig om te zien hoe scholen, sportverenigingen, bedrijven, gemeenten en ouders samen de schouders zetten onder de organisatie'', aldus Krajicek.