De organisatie van de start van de Tour de France in Utrecht gaat het publiek oproepen maatregelen te nemen tegen de hitte. De temperatuur in de Domstad loopt zaterdag mogelijk op naar 35 graden.

"We gaan de bezoekers via social media zoals Facebook, Twitter en via de app en website oproepen om zaterdag luchtige kleding te dragen, een pet op te doen, zichzelf goed in te smeren en vooral veel water te drinken. Ook adviseren we het publiek om regelmatig de schaduw op te zoeken'', aldus de woordvoerster van de organisatie.

"Er komen op de diverse schermen tips tegen de hitte te staan.''

Gratis water

Op verschillende drukke plekken is zaterdag gratis water beschikbaar voor publiek. Bovendien komen er tappunten rond het parkoers.

Ook vanuit de reclamekaravaan wordt water verstrekt en kunnen toeschouwers met water worden beneveld. De diverse hulpposten zullen ook extra alert zijn vanwege de verwachte hitte.

Er worden tijdens de Grand Départ tussen de 600.000 en 800.000 mensen in Utrecht verwacht. De organisatie gaat er niet vanuit dat het weer invloed zal hebben op het aantal bezoekers.

"We zijn in ieder geval op alle scenario's voorbereid. Op het weer kun je toch geen invloed hebben.''

Heeft u foto's van dit nieuws? Upload ze via NUfoto.