HAMBURG - Gerrie van Gerwen moet definitief op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor zijn wielerploeg Milram.

De teammanager kreeg deze week te horen dat de grote geldschieter achter de formatie, het Duitse zuivelconcern Nordmilch AG, aan het einde van het seizoen de sponsoring in de wielersport stopzet.

Bij Milram rijden de Nederlands kampioen Niki Terpstra, Wim Stroetinga en tot voor kort de inmiddels gestopte Servais Knaven.

''Ze hebben gezegd dat ze stoppen'', gaf Van Gerwen dinsdag toe. Een directe oplossing heeft de Nederlander nog niet voor handen voor het naderende onheil. ''Ik heb nog geen nieuwe geldschieter klaar staan.''

Dieptepunt

Mocht de ploeg ophouden te bestaan is het dieptepunt in de Duitse wielersport bereikt. Grote sponsoren als T-Mobile en Gerolsteiner trokken al eerder hun conclusies en vertrokken uit de wielersport.

Dat kwam in een periode dat er in het fietsen meer over doping werd gesproken dan over de wedstrijden en dat de Duitsers geconfronteerd werden met een aantal dopingzaken.

Geen verrassing

De renners van Milram kregen dinsdag te horen dat de toekomst uiterst onzeker is. ''Het bericht verrast me amper'', reageerde Johannes Frohlinger op het slechte nieuws.

Nordmilch pompte jaarlijks naar schatting zo'n acht miljoen euro in de wielerploeg van Van Gerwen. ''Ik geef nog niet op. Ik kan me niet voorstellen dat ik in 2011 geen ploeg heb. Ik heb in mijn leven nog nooit verloren'', toonde hij zich strijdbaar.